Nexus krijgt klop met duidelijke cijfers

• 27-05-2018
KORFBAL - Het werden echt hele duidelijke cijfers waarmee Nexus gisteren werd afgeserveerd door lijstaanvoerder Juliana.

Het was ook de laatste thuiswedstrijd van Nexus onder leiding van coach Erik Speijer. Reden genoeg voor een spandoek, confettikanonnen en fakkels voor de wedstrijd.

Juliana wist de wedstrijd al snel naar haar hand te zetten, met een voorsprong van 0-3. Dankzij twee mooie schoten van Lisa Stouten en Juliette van Schie kwam Nexus terug tot een tussenstand van 2-3. Maar Juliana liep daarop in een ruk uit naar zes doelpunten verschil. In de slotfase van de eerste helft wisten Suthes Balasooriyaan en Sander Borgman te scoren, maar de Schiedammers konden niet op tegen Juliana. De eerste helft werd afgefloten met een 4-12 tussenstand.

De tweede helft van de wedstrijd was niet veel beter voor Nexus. Juliette van Schie, Merle van Dijk en Wilfred Koppe wisten nog te scoren, maar dit was helaas niet genoeg om de wedstrijd nog een andere wending te geven. De wedstrijd eindigde in 9-23.

Ondanks de nederlaag heeft de selectie van Nexus deze zonnige dag mooi afgesloten met een barbecue. De sfeer zat er goed in. Volgende week speelt Nexus de laatste wedstrijd onder begeleiding van Speijer, de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd zal worden gespeeld tegen Swift 1.