Nexus komt te kort tegen OZC

• 07-10-2018
KORFBAL - Nexus moest vandaag op bezoek in Rotterdam bij OZC. Dat de pupillen van Bertjan Bron punten moesten gaan pakken was duidelijk, vorige week verloren de Schiedammers nog van Reeuwijk. Maar tegen de fysiek sterke tegenstander liep Nexus continu achter de feiten aan. Uiteindelijk floot de Zaanse scheidsrechter op een 23-15 stand af.

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje werd al snel duidelijk dat het een vurige pot korfbal zou worden aan de Enk in de Rotterdamse Vreewijk. De spreekwoordelijke vlam werd ontstoken door OZC, waarop Nexus direct wist te antwoorden (1-1). Nexus moest vervolgens continu in de achtervolging op het zuiver schietende OZC. Nexus toonde genoeg veerkracht en inzet en kon zo tot 5-5 bijblijven. Grip op de tegenstander kreeg zij echter niet, waardoor OZC kon uitlopen naar een verschil van vier doelpunten (10-6). Dit gat van vier bleef gehandhaafd tot aan de rust (12-8).

In de rust werden de verdedigende en aanvallende opdrachten nog eens goed besproken. Maar daar waar Nexus OZC in de eerste helft nog redelijk bij wist te houden, in de tweede helft vergaten de Schiedammers te scoren. OZC liep uit naar 15-8 en had daarmee de winst binnen. Nexus dringt nog wel aan, maar via 20-14 bepaalt OZC de eindstand op 23-15.