Nexus komt net tekort tegen Twist

• 09-10-2022

KORFBAL - Nexus speelde gisteren zijn streekderby tegen het Vlaardingse Twist. En legde het nipt af.

Twist, vooraf favoriet, startte goed en had al snel een 4-punts marge te pakken. Nexus begon slap en verdedigde ongeconcentreerd, Twist strafte dat direct af. Nexus moest alle zeilen bij zetten om ervoor te zorgen dat het toch een wedstrijd zou worden. Juliette van Schie opende voor Nexus de score en door een goede tactische wisseling bij de heren in verdedigend opzicht, wist Nexus het aanvallende spel van Twist beter te ontregelen. De Vlaardingers gingen wat statischer spelen en dat gaf Nexus de ruimte om zich terug te spelen in de wedstrijd. Via een 4-9 achterstand kwam Nexus knap terug naar een stand van 10-12 bij rust.

Nexus-trainer Mario Bernard: “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, maar ik was erg tevreden over de inhaalslag die we in de eerste helft wisten te maken. Ik heb de spelers in de rust dan ook op het hart gedrukt dat er vandaag zeker mogelijkheden waren om punten te pakken.” De woorden van Bernard mistten zijn uitwerking niet, want de tweede helft zou een gelijkopgaande wedstrijd worden. Twist stond dan wel het grootste deel van de tweede helft aan de goede kant van de score, het lukte de Vlaardingers niet om Nexus van zich af te schudden en zo bleef de spanning goed in de wedstrijd. Wat ook niet onvermeld mag blijven waren het ongekend hoge aantal strafworpen gegeven door scheidsrechter Meulmeester. Met een kleine twintig strafworpen werd het dus een waar strafworpenfestijn waarin Nexus met nog zo'n vijf minuten op de klok voor het eerst op voorsprong wist te komen (19-18). Twist rechtte echter de rug, waarna er na een uitermate spannend slot een 20-21 eindstand op de borden verscheen.

Bernard keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: “Een gelijkspel was in deze wedstrijd zeker mogelijk geweest en dat zou voor ons ‘loon naar werken’ zijn geweest. Helaas werden onze foutjes afgestraft door Twist. Het is voor ons dus zaak om deze foutjes uit het spel te halen zodat we volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Dijkvogels over de streep kunnen trekken.”