Nexus kan strijd met Reeuwijk aan

• 04-02-2018

Foto's: Sander van der Heide

KORFBAL  - Reeuwijk, het klinkt idyllisch, maar voor Nexus staat die naam voor 'een zware klus'. Reeuwijk kan nog kampioen worden in de competitie, Nexus moet zorgen dat het wegblijft van de onderste plaatsen.

Nexus had de tegenstander goed geanalyseerd en wilde er alles aan doen om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken, en misschien wel bonuspunten te behalen.

Het was Reeuwijk die goed uit de startblokken kwam met snel aanvalsspel. Nexus keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Mede door goede afstandsschoten van Suthes Balasooriyan en Kim Majoor, wisten de Schiedammers deze achterstand  te verkleinen naar 7-6. Tot 11-10 ging het gelijk op. De ploeg uit Reeuwijk wist vooral door de zuiver schietende heren de voorsprong uit te breiden, en de teams gingen rusten met stand van 15-11 in het voordeel van Reeuwijk.

Na rust kwam Nexus gebrand de kleedkamer uit. Er vielen enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Maar Nexus kwam terug en kwam via doelpunten van Merle van Dijk en Noah Poppelier tot 19-17. Nexus voelde dat hier punten gehaald konden worden en stoopte de mouwen figuurlijk op. Het werd een hardere wedstrijd, waar zelfs een kaart viel. Sander van der Heide werd ingebracht als extra schutter. Nexus wist dichter in de buurt te komen: 23-22 met nog twee minuten te spelen.

Maar in die laatste fase werd niet meer gescoord. Nexus trok zo toch aan het kortste eind. Volgende week staat de strijd tegen de andere koploper KOAG op het programma.