Nexus kan niet stunten

• 28-03-2022

Wilfred Koppe en zijn tegenstander van Phoenix in de sprongduel om de bal; foto: Nexus

SCHIEDAM - Zaterdag speelde Nexus tegen kampioen Phoenix uit Zoetermeer. Phoenix 1 had nog geen punten verspeeld, terwijl Nexus nog puntloos was. Vooraf was dus al duidelijk dat Nexus een lastige tegenstander te wachten stond. Coach Bernard: “Ik heb de ploeg de opdracht gegeven om als een hecht team de strijd aan te gaan en dan maar kijken waar het schip strandt.”

De eerste vijftien minuten wist Nexus te verrassen door het Phoenix erg lastig te maken. De gasten kwamen lastig in hun spel, doordat er niet met scherp werd geschoten en Nexus de rebound had. Nexus maakte gebruik van het balbezit en scoorde een aantal goede doelpunten. Dit leidde tot een 4-3 voorsprong voor de Schiedammers. Phoenix herpakte zich echter en ging steeds beter met de mogelijkheden om. Nexus ging fouten maken en de afronding liet te wensen over. De gasten uit Zoetermeer maakte er dankbaar gebruik van en zorgden voor een 4-10 ruststand.

De tweede helft verliep niet veel anders. Phoenix was duidelijk een maatje te groot voor het nog niet in de beste vorm spelende Nexus. Beide ploegen wisten er uiteindelijk één meer te maken dan in de eerste helft, wat de eindstand op 9-21 bracht.

Een ingecalculeerd verlies voor Nexus, maar het verschil in de uitslag werd uiteindelijk groter dan nodig was. Het is zaak om de scherpte in de afronding terug te krijgen. Donderdag speelt Nexus om 20.30 uur in de Margriethal de inhaalwedstrijd tegen ODO 1. Er zal met zeven doelpunten verschil gewonnen moeten worden om directe handhaving te bewerkstelligen. Een op papier zeer lastige opgave. Wanneer dit niet lukt zal er op 9 en 16 april een tweestrijd tegen degradatie gespeeld gaan worden tegen de nummer laatst uit de andere poule (Erasmus 1 of Korbis 1).