Nexus kampioen!

• Redactie
  • 19-06-2022
SCHIEDAM/BADHOEVEDORP – De Schiedamse rekenmeesters hadden de afgelopen dagen al overuren gemaakt om alle scenario’s in de 3e klasse G van het veldkorfbal door te rekenen, aangezien de competitieplanner van het KNKV juist de top 4 uit deze poule tegen elkaar had gepland deze laatste competitieronde en er voor elk van deze clubs wat te halen viel. Zo kon er op de Ellemare in Rotterdam een kampioen gehuldigd worden of promotie binnen gesleept worden, maar datzelfde gold ook in Badhoevedorp! Voor Nexus telde vandaag alleen de winst, alleen dan was men zeker van promotie (en eventueel zelfs een kampioenschap). Genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd. En spannend werd het! Nooit werd het verschil tussen de 2 teams meer dan 1 doelpunt. De rust ving aan met een 7-7 stand en met nog een minuut op de klok was de stand opgelopen naar 13-13. Met nog 30 seconden speeltijd wist routinier Nick Pak de bevrijdende 13-14 op het scorebord te zetten. Badhoevedorp kreeg nog 1 aanval maar wist daaruit niet te scoren, waardoor de promotie voor Nexus een feit was. Nadat bekend werd dat Thor ‘dik aan de kont’ gekregen had van Oosterkwartier werd de euforie alleen maar groter, want nadat Nexus nu kampioen geworden was kon het feest aan Badhoevedorpse kant ook losbarsten. Zij hadden namelijk met deze uitslag de 2e plek veiliggesteld, welke ook recht geeft op promotie naar de 2e klas.

De start van de wedstrijd was aan beide kanten flitsend. De thuisclub scoorde uit de eerste aanval de 1-0, maar ook Nexus liet zich niet onbetuigd middels een fraai afstandsschot van Dionne van Dijk. Badhoevedorp scoorde meteen daarna de 2-1, waarna Noah Poppelier een klein kansje tot doelpunt wist te promoveren (2-2). Van eventuele spanning was dus weinig te merken, maar in het vervolg van de 1e helft vielen de doelpunten niet zo snel meer. Toch viel er veel te genieten, zeker toen Noah Poppelier zijn tegenstander kwijt was maar dit knap wist te herstellen door de doorgebroken speler van achter te blokken.

Zowel Nexus als Badhoevedorp hielden elkaar perfect in evenwicht en raakten elkaar niet uit het oog. Al stuivertje wisselend werd zo een 7-7 ruststand bereikt. Aan Nexus kant waren met name Lisa Stouten en Nick Pak die met elk 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de score hadden. Het 7e doelpunt van Nexus werd gescoord door Dionne van Dijk.

Het eerste aanvalsvak van Nexus had het in aanvallend opzicht lastig. Junior Yannick van Otterloo was in de 1e helft al eens ingewisseld om zo voor wat meer dynamiek te zorgen, het bood echter nog geen soelaas voor de equipe van hoofdtrainer Mario Bernard. Het plan van Bernard om nog wat om te zetten in de vak samenstelling werd verstoord door een verdiende strafworp van Dionne van Dijk. Om Wilfred Koppe achter de stip te krijgen voor de strafworp werd Dionne van Dijk gewisseld voor Daphne Poot, zodat Nexus mocht kiezen wie de strafworp ging nemen. Het benutte buitenkansje (nadat er eerder al 2 strafworpen gemist waren) betekende de 9-9.

Badhoevedorp bleef de gehele wedstrijd steeds voor staan, zodat Nexus continu in de achtervolging moest. De 10-10 van Nick Pak -alweer zijn 2e van de 2e helft- bracht de beide ploegen weer in evenwicht. Op deze stand bracht Mario Bernard Suthes Balasooriyan binnen de lijnen, die daarmee na lang blessureleed (2 maal een kruisband operatie), zijn rentree maakte in het vlaggenschip van Nexus. Een gedurfde wissel, maar het leverde wel een vrije bal op die vakkundig afgerond werd door Wilfred Koppe (11-11).

De tijd tikte langzaam weg en de spanning werd alsmaar groter. Badhoevedorp bleef steeds als eerste de voorsprong pakken en zij leken daarmee toch de beste papieren te hebben voor een goed eindresultaat. Via de 12-12, wederom van Nick Pak, was het toch weer Badhoevedorp met de voorsprong: 13-12. Met nog maar 1,5 minuut op de klok scoorde Lisa Stouten met haar 3e afstandstreffer een uitermate belangrijk doelpunt. De stand was weer in evenwicht en het was niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. Het in groten getale opgekomen Nexus publiek ontplofte toen Nick Pak zijn 6e doelpunt liet aantekenen. Voor het eerst in de 2e helft stond Nexus op voorsprong.

Met nog 30 seconden op de klok kreeg Badhoevedorp nog 1 aanval. Toen deze zonder doelpunt strandde volgde een prachtige apotheose. Nexus speelde de slotseconden uit, waarna de prima leidende scheidsrechter voor het einde floot. De winst voor Nexus betekende dat promotie naar de 2e klasse was veiliggesteld. Voor Badhoevedorp was het nog even billen knijpen, maar nadat bleek dat concurrent Thor verloren had, kon ook bij hun het feest beginnen. Voor Nexus betekende dit een kampioenschap en met een 2e plek voor Badhoevedorp mogen ook zij volgend jaar in de 2e klasse acteren.

Dubbel feest dus in Badhoevedorp. Coach Bernard was euforisch: “Het is fantastisch wat we als groep en wat Nexus als vereniging heeft neergezet. We begonnen de 2e helft van de competitie als 4e op de ranglijst, het is ontzettend knap dat we nu als kampioen van het veld af mogen stappen. We gaan nu zowel op het veld als in de zaal in de 2e klasse spelen, daar mogen we ontzettend trots op zijn”.

Badhoevedorp 1 – Nexus 1 | 13-14 (7-7)