Nexus hervat veldcompetitie met knap gelijkspel

• Redactie/Nexus
  • 23-04-2023

Wilfred Koppe in strijd om de bal; foto: Nexus

KORFBAL – Bekomen van het kampioenschap in de zaal, moest Nexus 1 het bij de hervatting van de veldcompetitie opnemen tegen het hoog aangeslagen Korbis. Het mondde uit in een verdienstelijke puntendeling.

Nexus schoot uit de startblokken en pakte een knappe 5-1 voorsprong. Een voorsprong die Korbis langzaam maar zeker wist te verkleinen. Op 7-7 was de score voor het eerst weer in evenwicht en was het beeld van de wedstrijd wel duidelijk; de aanvallende impulsen bij Korbis kwamen hoofdzakelijk van de heren, terwijl bij Nexus de doelpunten meer verdeeld waren over de heren en dames. De rust ving aan bij een 8-9 stand.

In de tweede helft wisten de gasten uit Waddinxveen de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe te trekken. Wederom waren het de heren van Korbis die zich in scorend opzicht lieten gelden. Toen de gasten uitliepen naar 10-15 leek Nexus klaar voor de slachtbank. De Schiedammers rechtten echter net op tijd de rug en startten de inhaalrace met een mooie doorloopbal van Dionne van Dijk. Nadat ook zus Kim Majoor haar directe tegenstander verschalkte met een mooie doorloopbal, kreeg Nexus weer geloof in een goede afloop en slonk het vertrouwen bij Korbis. Op een 17-17 stand stonden de teams sinds lange tijd weer naast elkaar en was er nog niet te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan.

Korbis scoorde de 17-18, maar wederom waren daar de Schiedamse dames die een hoofdrol voor zich opeisten. Eerst in de persoon van Kim Majoor (middels een strafworp) en kort daarna via Dionne van Dijk. Zo stond er ineens een 19-18 stand op het scorebord. Met nog een kleine minuut kreeg Korbis de kans om de score weer in evenwicht te brengen, maar daar slaagden ze in eerste instantie niet in. Nexus had de winst voor het grijpen, ware het niet dat de scheidsrechter 'binnen no-time' floot voor tijdrekken. Een cadeautje aan het adres van Korbis dat maar al te graag werd uitgepakt: 19-19. Nexus kreeg nog een aanval, maar de afstandsschoten troffen geen doel.

Coach Mario Bernard toonde zich na afloop tevreden met de puntendeling: “Gezien het spelbeeld zou winst niet terecht geweest zijn; een gelijkspel vond ik zeker verdiend. Korbis is erg afhankelijk van de heren en toen we die beter aan banden wisten te leggen, gaf het ons de ruimte om terug te komen. Onze dames maakten daarin vandaag het verschil.” Vanwege de vakantie ligt de net hervatte competitie meteen twee weken stil. Op 13 mei speelt Nexus uit tegen WION.