Nexus heeft smaak van winnen te pakken

• Redactie
  • 11-10-2020

Noah Poppelier probeert een korte kans in de korf te lepelen; foto: Nexus

KORFBAL - Een echte flinke overwinning van Nexus gisteren, terwijl de weergoden het op buitensporters voorzien leken te hebben.

Tegen hekkensluiter Sperwers op 'zuid' begon Nexus de wedstrijd goed: Nick Pak wist door middel van een mooie doorloper het eerste doelpunt te maken. De reactie van de Rotterdamse tegenstanders kwam snel met een afstandsschot, de twee ploegen leken aan elkaar gewaagd. De stand liep op tot 3-3 gelijk.

Vanaf dat moment wist Nexus door goed samenspel in de aanval de juiste kansen te creëren en zo grip te krijgen op de wedstrijd. En passant werd ook verdedigend op een beheerste wijze veel druk gegeven op de Sperwersaanval. Dit resulteerde dan ook in maar weinig tegendoelpunten. Nexus ging de rust in met een comfortabele voorsprong van 5-10.

Wegens het koude en regenachtige weer werd de wedstrijd al snel hervat. Het was zaak voor Nexus om de inzet en samenwerking van de eerste helft voort te zetten in de tweede helft. Het begin van de tweede helft verliep bij beide partijen stroef, het slechte weer was hier zeker debet aan en dat verklaart dan ook dat er aan beide kanten maar weinig doelpunten werden gemaakt. Na meerdere aanvallen wist Juliëtte van Schie met een mooi afstandsschot het eerste doelpunt van de tweede helft te maken (5-11). Met nog een kwartier op de klok liep de tussenstand al ‘stuivertje wisselend’ op naar 6-12. In de slotfase van de wedstrijd behoudt Nexus de controle over de wedstrijd en loopt de score verder op tot 7-16.

Mario Bernard over de winst: “We waren vandaag duidelijk de bovenliggende partij, maar met zulke omstandigheden als vandaag kan het ook heel anders aflopen. Gelukkig zorgde het spel en de mooie uitslag toch voor wat zonneschijn!’’.

Vorige week pakte Nexus zijn eerste winst in de competitie. Met de tweede zege op zak stijgt de ploeg op de ranglijst. De Schiedammers staan nu vijfde, met vijf uit zes