Nexus heeft het moeilijk

• 21-10-2018
KORFBAL - Nexus is alleen op de laatste plaats beland in poule H van de Tweede Klasse.

Tot gisteren stonden de Schiedamse korfballers samen met Erasmus uit Rotterdam onderaan, met een overwinning uit zes. Voor Nexus veranderde dat in een uit zeven, voor Erasmus in twee uit zeven.

De wedstrijd begon met doelpunten voor beide ploegen. Nexus kreeg aanvallend de overhand met lange aanvallen en eerdere doelpogingen. Het Schiedamse team wist met goede aanvallen de score uit te breiden tot 3-7. Door wat slordigheden en volgens de niet-neutrale toeschouwer 'discutabele beslissingen' kwam Erasmus terug in de wedstrijd.

Nexus wist zich zowel verdedigend als aanvallend te herpakken, waardoor de ruststand 5-10 bedroeg. Na rust begon Erasmus scherper, waardoor de score 11-13 werd. De rest van de tweede helft bleef de score gelijk opgaan. Totdat Nexus tegen het eind van de wedstrijd de boel uit handen gaf: 19-16 werd de einduitslag.