Nexus handhaaft zich in Tweede Klasse

• 11-03-2018

De kampioenen van Nexus C1

KORFBAL - Nexus kan zorgen om degradatie vergeten. In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie werd gewonnen van Weidevogels.

Dat team had acht punten op de ranglijst, één meer dan Nexus. Er was voor beide ploegen een scenario mogelijk dat toe degradatie zou leiden.

Nexus ging voortvarend van start. Jochem Schuurman opende de score en Noah Poppelier verdubbelde deze voorsprong. Weidevogels maakte snel gelijk, waarna beide ploegen om en om doelpunten bleven maken. Na ruim tien minuten stond het dan ook 6-6.

Hierna wisten de gasten het eerste gaatje te slaan, naar 6-9. In het restant van de eerste helft slaagde Nexus erin deze achterstand te repareren, zodat met een 12-12-ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

Dat de ploegen toe waren aan de rust was wel te merken aan de openingsfase van de tweede helft. Waar er in de eerste helft aan doelpunten geen gebrek was, duurde het even voordat de doelpuntenproductie weer op gang kwam. Na de 14-14 door doelpunten van Lisa Stouten en Juliette van Schie, kreeg Nexus de kans om een grotere voorsprong te pakken. Mede dankzij twee strafworpen, die Wilfred Koppe zonder aarzelen verzilverde, werd het 18-14. Beide ploegen wisten ook wel raad met vrije ballen, want vier vrije ballen later stond het 20-16, met nog iets meer dan tien minuten te spelen.

Een comfortabele voorsprong die de Schiedammers niet wisten vast te houden. Amper vijf minuten later stond het namelijk alweer gelijk, spannende slotfase gegarandeerd. Nexus pakte wel telkens de leiding, maar Weidevogels wist steeds gelijk te maken. Eerst was het Lisa Stouten, die haar vizier scherp had staan in de tweede helft, met wederom een afstandschot. Vervolgens was het Suthes Balasooriyan met nogmaals een omdraaibal. Weidevogels maakte weer gelijk: 22-22. Uiteindelijk was het Noah Poppelier, topscoorder met acht doelpunten, die met een strafworp de overwinning veilig stelde: 23-22.

Met de overwinning is handhaving in de Tweede Klasse een feit. Gezien de niet zo hooggespannen verwachtingen aan het begin van het seizoen, een mooie prestatie.

De vlag ging gisteren bij Nexus ook uit vanwege het kampioenschap van de C1, met elf gewonnen wedstrijden uit elf.