Nexus delft onderspit in derby tegen Twist

• Redactie
  • 27-01-2019

Dionne van Dijk probeert middels een doorbraak een doelpunt te forceren; foto: Nexus

KORFBAL - De korfbalderby tussen Schiedam en Vlaardingen stond gisteren onder hoogspanning: zowel Nexus als Twist begon de wedstrijd in de zaalcompetitie met zes punten op een gedeeld eerste plaats. Na deze speelronde staat alleen Twist nog bovenaan...

De Margriethal zat goed vol Schiedammers en Vlaardingers toen Twist het eerste punt wist te scoren via Jarno Meulstee. Deze Twist-speler zou zich deze wedstrijd ontpoppen tot een ware plaaggeest voor de Schiedamse defensie. Nexus maakte in de aanval daarop direct gelijk en het scoren ging beide teams vervolgens makkelijk af. Na zes minuten stond het al 3-3. Daarna hapert het bij Nexus en weet Twist uit te lopen naar 3-6. Met een mooi afstandsschot brak Dionne van Dijk daarna de ban, maar vervolgens weet Twist met maar liefst vier afstandsschoten op rij uit telopen tot 4-10. Nexus sluit de eerste helft af met 43 kansen en maar zeven punten, bij Twist is dat moyenne twaalf uit zestig. Ruststand: 7-12.

In de tweede helft geeft Nexus zich alles behalve gewonnen. Via Wilfred Koppe weten de Schiedammers het gat terug te brengen naar vier. Het team creëert veel kansen - deze helft is het Nexus die 47 ballen richting de mand gooit, Twist komt niet verder dan 35. Nexus weet het achterin dicht te houden en dat voedt het vertrouwen.

Zodoende lijkt het enige tijd dat Nexus terugkomt. Bij een stand van 11-15 en nog een kwartier te spelen kan er nog van alles gebeuren. Maar de Schiedamse schutters laten het afweten, mede door de goede pressie van Twist. In een kwartier vallen er zodoende maar twee doelpunten. De prima leidende arbiter van dienst – hij voelt de sfeer prima aan - fluit uiteindelijk af bij een 12-16 eindstand. Twist blijft koploper, samen met Juliana en OZC, op de voet gevolgd door de runners-up Nexus, KZ Danaïden en Atlas.