Nexus delft onderspit in Den Haag

• 10-09-2017
KORFBAL - De overwinning in de eerste wedstrijd tegen Conventus smaakte Nexus naar meer. ALO uit Den Haag bleek een stuk lastiger tegenstander voor de Schiedamse korfballers.

ALO kwam goed uit de startblokken en pakte gelijk de 2-0 voorsprong. De Schiedammers keken daarna snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar mede door afstandsschoten van Suthes Balasooriyan en Sven Pappers wist Nexus deze achterstand snel goed te maken. Vanaf dit moment ging de wedstrijd erg gelijk op. Het was ALO dat steeds de voorsprong bleef houden, maar door onder andere doelpunten van Lisa Stouten en Noah Poppelier wist Nexus ALO goed bij te houden. Er werd gerust met 10-9 voorsprong in het voordeel van de ploeg uit Den Haag.

Na de rust kwam Nexus goed de kleedkamer uit: de achterstand werd omgebogen in een 10-12 voorsprong. Nexus wilde deze voorsprong graag uitbreiden maar ALO bleef aanhaken. Hierdoor was het voor de neutrale toeschouwer een spannende wedstrijd. Mede door goede acties van Kim Majoor en Dionne van Dijk, stond er vier minuten voor tijd een stand van 17-17 op het scorebord. Een goed spelend Nexus trok in de laatste paar minuten aan het kortste eind en verloor de wedstrijd met 20-19, waar het zeker een punt verdiend had.