Nexus blijft ongeslagen

• Redactie
  • 26-09-2021

Sander Borgman in de aanval; foto: Nexus

KORFBAL – Nexus reeg een nieuwe overwinning aan de ketting met wedstrijden in dit nog jonge seizoen. Daarmee komen de Schiedamse korfballers op drie overwinningen uit drie wedstrijden.

Onder ideale weersomstandigheden stond voor Nexus de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen het onbekende Fluks uit Noordwijk. Het zou een pittig potje worden, met het nodige duw- en trekwerk.

Nexus startte zonder de afwezige Lisa Stouten en Juliette van Schie, maar met routinier Kim Majoor weer terug in de basis. In tegenstelling tot de Schiedammers schoot Fluks uit de startblokken en in korte tijd stond het 1-4. Veel kansen werden gemist door Nexus en de pot fysiek.

Nexus' hoofdtrainer Mario Bernard nam een time-out en dat bleek een kantelpunt in de wedstrijd. De Schiedamse ploeg wist de achterstand om te buigen in een voorsprong van 8-6 bij rust, mede door doelpunten van Jochem Schuurman en Noah Poppelier. Diezelfde Schuurman werd halverwege de eerste helft nog getrakteerd op een gele kaart door scheidsrechter Knoester, die soms ogen en oren te kort kwam in het fysieke duel, maar zich verder prima staande hield.

Nexus kwam de tweede helft goed uit de startblokken en wist de voorsprong uit te breiden naar 13-9. Die Schiedamse doelpunten werden onder meer gemaakt door de goed ingevallen Sander Borgman. De Schiedamse ploeg wist de rust te bewaren en gaf de voorsprong dan ook niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het slotakkoord gegeven door Nexus en werd er gewonnen met 15-10. Een zeer belangrijke overwinning in de bovenste regionen van de poule. Die bestaat inmiddels uit vier teams die alle zes punten hebben behaald.

Coach Bernard over de wedstrijd: “We moesten vandaag hard werken en hebben ook veel opgelegde kansen gemist, ons schotpercentage moet dus zeker nog omhoog. Desondanks ben ik tevreden over de uitslag”. Volgende week zaterdag speelt Nexus wederom thuis, nu tegen het welbekende Paal Centraal uit Delft (Sportpark Thurlede; 15.30 uur).