Nexus begint met overwinning

• 03-09-2017

Foto's: Nexus

KORFBAL - Nexus is het korfbalseizoen begonnen met een overwinning. Tegen Conventus uit Zwijndrecht werd het thuis 14-13.

Promovendus Conventus kwam goed uit de startblokken; het stand snel 0-2. Na de vakwissel werd deze achterstand goed gemaakt door twee doelpunten van Wilfred Koppe. In de daaropvolgende aanvallen werd dit scoreverloop herhaald. Conventus scoorde tweemaal, gevolgd door twee scores van Nexus.

Vanaf deze 4-4 stand begon Nexus eindelijk goed in zijn eigen aanvalsspel te komen en werd de verdedigende druk ook vele malen groter dan in de openingsfase. Dit resulteerde binnen de resterende tijd van de eerste helft in een 10-6 ruststand.
op
Na de rust werd het snel 12-7. Maar daarmee leek het of Nexus zijn kruit had verschoten. Nexus wist de korf niet meer te vinden, Conventus juist wel. Met nog vijf minuten op de klok stond het 14-12. Zo werd het toch nog hectisch in de slotfase. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt. Dat leidde nog tot een benutte strafworp: 14-13.