Nederland wint, nipt

• 09-12-2021

HANDBAL - Nederland won vanmiddag op het WK Handbal van Roemenië. Maar het was nipt.

Vanaf het begin af aan ging de wedstrijd gelijk op. Het eerste doelpunt was van Nederland, via Bo van Wetering, die een één-tegen-éénsituatie benutte. Roemenië kwam snel op gelijke hoogte, Laslo benutte een penalty. Daarna scoorden Bo van Wetering, Inger Smits, Kelly Dulfer en Dione Housheer, maar Roemenië hield gelijke tred: 5-5.

Maar door slordigheden in de Nederlandse aanval kwam Roemenië voor, 5-7. Oranje poetste deze achterstand snel weg, er werd om en om gescoord en het stond vijf minuten voor rust weer gelijk: 13-13. Daarna vonden Laura van der Heijden en Kelly Dulfer het net, waarmee Nederland voor het eerst twee punten voorsprong nam. Bij rust was het 17-14.

Na rust scoorde Kelly Dulfer de 22-16, na een onderschepping. Maar Roemenië kwam sterk terug. Via 26-21 werd het 27-25, met vier Roemeense goals op rij. Het werd echt spannend toen de Oost-Europesen de 28-27 maakten en vervolgens 29-29. Estavana Polman scoorde daarop van afstand, maar de Roemeense Elena-Nicoleta Dinca wist te scoren. Angela Malestein maakte vervolgens in de laatste minuut het winnende punt, nadat Tess Wester de laatste aanval van Roemenië uit haar doel wist te houden.

Schiedamse Kelly Dulfer scoorde deze wedstrijd vier keer; Bo van Wetering wist het net zes keer te vinden.