Nederland tegen 'angstgegner' Noorwegen

• 11-12-2018
Morgen is het Nederland-Duitsland, het Nederlands team moet de kop leegmaken en zo snel mogelijk toewerken naar die wedstrijd die bepalend is voor het eindresultaat op het EK.

60. Klaar: 16-29, Nederland is 'terug op aarde'

51. 15-25 is de stand; het is weer bewezen: Noorwegen angstgegner - de Nederlandse coach Thomsen gunt de belangrijkste spelers rust

'Afgeschminkt' is het woord dat de tv-verslaggever gebruikt - en 'een dramatische voorstelling' - alles lukt de Noorsen en Nederland lijkt murw gebeukt - en Jacobsen scoort

Tweede helft: Deleila Amega komt in de ploeg

Het is rust; het is lang geleden dat Nederland niet meer dan zeven goals wist te maken in een helft. Een aanvalspercentage van 25 procent is  heel laag.

Het wordt een deceptie op deze manier: Marit Røsberg Jacobsen scoort opnieuw - en keepster Lunde stopt alles

Nederland lijkt bevangen door de zenuwen.. weeer de lat, het staat 7-14

25. Noorwegen doet Nederland pijn; Marit Røsberg Jacobsen scoort twee keer achter elkaar: 7-13

20. Charris Rozemalen treft onderhands doel: 6-10

18. Veronica Kristiansen moet voor twee minuten straf naar de kant, maar Noorwegen scoort: 5-9

16. Estavana Polman scoort haar derde goal en de achterstand is terug naar twee: 5-7 time-out Noorwegen

14. Het staat 3-7

Noorwegen vecht voor zijn laatste kans, want de drievoudig wereldkampioen staat er met twee punten uit drie wedstrijden in de tweede ronde slecht voor. Nederland staat op zes uit drie.

10. Lois Abbingh scoort met een vrouw meer 2-5.

8. Het gaat hard: Nederland staat 1-5 achter.

4e minuut: Het gaat niet goed: Noorwegen staat 0-3 voor.

HANDBAL - Nederland is begonnen aan zijn wedstrijd op het EK in Frankrijk tegen 'angstgegner' Noorwegen.