Categorieën

Service

München onder indruk van jonge Schiedammer

München onder indruk van jonge Schiedammer
Sport

München onder indruk van jonge Schiedammer

  • Redactie
  • 02-03-2020
  • Sport
München onder indruk van jonge Schiedammer

SCHIEDAM - Joshua Zirkzee staat centraal in een artikel van Trouw, vandaag. Schiedammer Zirkzee scoorde zaterdag wederom voor zijn club Bayern München.

De kop van het stuk van journalist Jan-Cees Butter laat niets aan onduidelijkheid over: 'De pas achttienjarige Joshua Zirkzee is een talent dat je zelden ziet' (chapeau) en.'Joshua Zirkzee uit Schiedam deed opnieuw van zich spreken bij Bayern München'. Om dan te beginnen met: 'Het kreeg misschien niet de aandacht die het verdiende, maar een jongen uit Schiedam, de pas achttienjarige Joshua Zirkzee, maakte zaterdag grote indruk bij zijn basisdebuut voor Bayern München. Al na veertien minuten scoorde hij op bezoek bij Hoffenheim (0-6).'

Zirkzee speelde eerder bij Feyenoord en verhuisde in 2017 naar Zuid-Duitsland. Hij viel al eerder drie keer in voor Bayern München en scoorde bij die gelegenheden twee keer. Dit weekend mocht hij vanaf de aftrap meedoen, omdat spits Lewandowski geblesseerd was. 'Van druk leek Zirkzee geen last te hebben', aldus Trouw. 'Binnen een kwartier rondde hij koeltjes een voorzet van Joshua Kimmich af, waarmee het 0-3 werd.'

In Duitsland zijn ze vol lof over Zirkzee. “Hij is een type dat je tegenwoordig niet meer zo vaak ziet: groot, atletisch, maar ook technisch sterk”, loofde Jochen Sauer, hoofd jeugdopleidingen van Bayern München, in het Duitse blad Kicker. Ook Bayern-doelman Manuel Neuer is onder de indruk van Zirkzee: “Hij heeft een enorme wilskracht”.

In Nederland leidde de ontwikkeling van Zirkzee tot vragen. “Hij kan goed voetballen”, zei Marco van Basten bij Fox. “Hij heeft een goed inzicht en een goede techniek. Maar wat ik me wel afvraag: deze jongen komt uit Schiedam. Waarom speelt hij niet voor Feyenoord? Bij Feyenoord heb je op jongere leeftijd veel meer kans om ervaring op te doen. Daarna kun je altijd nog naar een club als Bayern.” Zirkzee beantwoordde die vraag zelf al twee jaar geleden tijdens een interview in Elf. “Het plan dat Bayern voor mij had, klonk heel goed. Bayern leek mij de beste club om beter te worden. We trainen hier anders dan in Nederland. We krijgen veel extra trainingen. Ik heb in Duitsland een veel betere conditie gekregen.”