Move4U met eigen beach

07-07-2015 Sport Redactie

VOLLEYBAL - De Vlaardings/Schiedamse volleybalverenging Move4U opent aanstaande zaterdag een eigen beachvolleybal accommodatie.

Die is ontstaan dankzij een goede samenwerking tussen de club, Verkade Vlaardingen, Sportcentrum Vlaardingen een aantal leveranciers. Het wordt een unieke locatie, omdat er gespeeld word op het beste zand wat er is, namelijk het zand waarop het WK beachvolleybal gespeeld werd. De vier beachvolleybalvelden liggen naast Sportcentrum Vlaardingen, aan de Zwanensingel. 

Het bestuur van Move4U dacht al langer aan het creëren van een beachvolleybal accommodatie en met het WK in eigen land ontstond er een extra stimulans en werd er besloten om flink aan de slag te gaan. De leden van de vereniging gingen daarmee akkoord en er kwam vanuit de leden zelfs het plan om obligaties te kopen, om de accommodatie mede mogelijk te maken. Ook werd er actief gezocht naar sponsoren en waren er meerdere bedrijven die meedachten en hielpen bij het grote klussen. Ook de eigen leden gingen actief aan de slag, zo heeft een groepje jeugdleden de muur in beachstijl geverfd en werd er hard geklust. 

Vrijdag 3 juli was er een bijzonder moment, toen arriveerde het WK zand. De accommodatie krijgt steeds meer vorm en deze week word de laatste hand gelegd qua aankleding en worden de velden daadwerkelijk opgebouwd. Aanstaande zaterdag vindt de grote opening plaats met een programma over de hele dag en vol variatie. Ook zijn er drie gasten aanwezig voor de officiële opening, namelijk wethouder Arnout Hoekstra en twee WK-spelers, Tim Oude Elferink en Michelle Stiekema. Eerst is er een toernooi voor de jeugd, van 10.30 tot 12.00 uur. Daarna geven de beachvolleyballers een clinic aan de jeugd en vervolgens aan de senioren. 

Daarna volgt het officiele openingsmoment, met een rol voor de wethouder en de twee beachvolleybal toppers, die daarna een kort demonstratie partijtje spelen tegen twee spelers van Move4U heren 1. De senioren spelen daarna een beachvolleybal toernooi en als die klaar zijn is het tijd voor een feest. Er is van 17.00 tot 19.00 uur een BBQ en daarna treedt de Move4U band ‘De Undercover Heroes’ op met als thema Move on the Beach. 

Er kan vanaf zaterdag het hele jaar gevolleybald worden, van september tot en met april in de zaal en vanaf april tot en met eind september ook buiten op de beachvolleybal velden. Ook mensen die geen lid zijn van Move4U kunnen een beachpas aanschaffen om gebruik te maken van de velden.Gerelateerd