Monsteroverwinning Oranje op ouverture WK

• 04-12-2021

De wereldtitel leverde Oranje ook de titel 'Nederlandse sportploeg van het jaar' op, december 2019

HANDBAL - Het Nederlandse handbalteam met Kelly Dulfer heeft de zijn eerste wedstrijd op het WK met overmacht gewonnen. Tegen Puerto Rico werd het 55-15.

Het bleek achteraf de grootste overwinning ooit van de Nederlandse handbaldames. Waarin het eerste doelpunt van de wedstrijd op naam kwam van Puerto Rico, vanaf 7-meter. De eerste twee Oranje doelpunten kwamen uit handen van Kelly Vollebregt. Danick Snelder maakte nummer drie en voor er tien minuten waren gespeeld stond het 7-1.

Dulfer scoorde het zestiende punt en bij rust stond het 23-6. Na rust ging het door, onverdroten, en via 28-6, 35-10 en 41-10 werd de eindstand bereikt.

Oranje verdedigt op het Wereldkampioenschap in Spanje de titel, veroverd in Japan in december 2019. Of het team daarin slaagt wordt bepaald op 19 december, als de finale gepland staat. Morgen wacht Oezbekistan, om zes uur 's avonds. In groep D speelt ook Zweden, dan dinsdag als tegenstander wacht. Maar liefst drie van de vier landen plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, met 24 deelnemers.