Maaskant naar Almere City

24-03-2018 Sport Redactie

SCHIEDAM - Het is druk dezer dagen met mutaties in de betaalde sportwereld met een Schiedams tintje. Wiljan Vloet, woonachtig in Schiedam, wordt directeur bij de Roparun; Henk Fraser wordt trainer bij Sparta, dat veel Schiedamse fans kent. Vandaag wordt bekend dat de geboren Schiedammer Robert Maaskant aan de slag gaat als technisch-directeur bij Almere City.

Daarmee keert Maaskant terug in de voetballerij. In mei 2017 nam hij afscheid bij Go Ahead Eagles om als ondernemer aan het werk te gaan. Nu keert de voormalige trainer van onder meer NAC Breda en Willem II terug in de Jupiler League. De 49-jarige Maaskant ondertekende vandaag een contract tot de zomer van 2020 bij Almere City FC en begint per direct aan zijn nieuwe baan. 

"Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club", zegt Maaskant. "Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. Ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen."
 
Maaskant werkte als hoofdtrainer bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda en FC Groningen. In het buitenland had hij het Poolse Wisla Krakow, het Wit-Russische Dinamo Minsk en het Amerikaanse Columbus Crew onder zijn hoede. Met Wisla Krakow won de Nederlander in 2011 de nationale titel. 

Gerelateerd