Categorieën

Service

Lomans trainer/coach Asvion-dames

Lomans trainer/coach Asvion-dames
Sport

Lomans trainer/coach Asvion-dames

  • Redactie
  • 06-08-2015
  • Sport
Lomans trainer/coach Asvion-dames

SCHIEDAM - Marc Lomans wordt komend seizoen de nieuwe trainer/coach van Asvion dames1. Het bestuur en Marc Lomans bereikten hierover overeenstemming. Lomans zal worden geassisteerd door Remco Hartgers, die de donderdagavond-trainingen voor zijn rekening neemt. Titia Kapteijn completeert het begeleidingsteam als manager.

Marc Lomans heeft in zijn lange hockeycarrière diverse selectieteams doorlopen, gespeeld bij HC Rotterdam heren1 en aansluitend negentien jaar in Asvion heren1. Daarnaast coachte en trainde hij verscheidene jeugdteams door de jaren heen.

Remco Hartgers is onder andere bondscoach van Canada, Zwitserland en Zimbabwe geweest en van diverse teams in de hoofd- en overgangsklasse. Verder ontwikkelt hij The Hockey Factory en Hockeycoach.nl, platform voor coaches op alle niveaus.

Met dit duo heeft Asvion veel ervaring voor de jonge groep staan, die komend jaar de nadruk gaat leggen op talent ontwikkeling. Daarbij wordt ook nauw samengewerkt met Spirit, de club waarmee Asvion het seizoen 2016/2017 de nieuwe fusiehockeyclub HC Schiedam gaat vormen. Diverse dames uit de top-dameslijn gaan dit jaar al samen met Spirit trainen. Ook tussen de begeleidingsteams zal overleg plaatsvinden, zodat naast de jongenslijn die dit jaar al samen gaat hockeyen, ook de integratie van de (top)dameslijnen vloeiend kan gaan verlopen.