Laros Duarte verwisselt Sparta voor Groningen

01-09-2021 Sport Redactie


SCHIEDAM - Laros Duarte speelt voortaan voor FC Groningen. De 24-jarige Schiedammer tekende een contract voor vier jaar bij de noordelijke club.

Om in Groningen zijn carrière een vervolg te geven laat Duarte Sparta achter zich. De club uit Rotterdam-West ontvangt 6,5 ton voor het afkopen van het contract van voetballer. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

Laros Duarte is geboren in Rotterdam en heeft naast de Nederlandse ook de Kaapverdische nationaliteit. De middenvelder speelde van de F1 voor Sparta. In 2015 maakte hij een overstap naar PSV. In Eindhoven speelde hij 72 duels voor Jong PSV; in oktober 2017 debuteerde hij in het eerste van PSV voor een vriendschappelijk duel. Twee jaar geleden keerde hij terug op het Kasteel. Inmiddels heeft Duarte 59 officiële wedstrijden achter zijn naam staan in Sparta1, waarin hij vijf keer scoorde. Duarte was jeugdinternational in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje onder-16 tot en met onder-20.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vertelt op de site van de club waarom hij Duarte graag naar de Euroborg wilde halen. “Laros is een goede, allround middenvelder met al de nodige ervaring in het betaalde voetbal. Zijn talent in combinatie met zijn leeftijd maakt dat hij in onze ogen perfect past in de visie die wij hebben op de ideale leeftijdsopbouw van een spelersgroep. Wij denken dat Laros nog stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en dat hij verder kan groeien in Groningen. Daar willen wij hem graag bij helpen. Laros brengt direct de kwaliteit die wij voor ons middenveld goed kunnen gebruiken. We zijn blij met zijn komst en wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Broertje Deroy Duarte maakte eerder deze zomer al de overstap van Sparta naar Fortuna Sittard.

De kennismaking met Laros Duarte hierboven is gefilmd door FC Groningen.Gerelateerd