Korbis zware dobber voor Nexus

• 19-11-2017
KORFBAL - Opnieuw moest Nexus in de zaalcompetitie een nederland slikken

In Waddinxveen speelde het gisteren tegen Korbis, een hoog aangeschreven tegenstander. Dat bleek niet voor niets. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een zware opgave ging worden om een positief resultaat te behalen. Nexus wist zich niet onder de zware verdedigende druk uit te spelen, waardoor de aanvallen in eerste helft vaak uitliepen op geforceerde kansen. Korbis speelde wel makkelijk hun eigen aanvalsspel. Het grote verschil werd ook duidelijk in de snelheid waarmee Korbis; Nexus beende dat niet bij. Ruststand: 12-4.

In de tweede helft begon Nexus de eerste tien minuten voortvarend en was er een duidelijke verbetering in het spelbeeld te zien. Dit resulteerde in enkele snelle doelpunten en een groeiend zelfvertrouwen. Maar ook Korbis zette een tandje bij. Ook in de tweede helft toonde Korbis zich zo de betere partij.

Beide coaches maakten van het grote verschil gebruik om flink door te wisselen. De eindscore van de zware avond: 25-12.