Klasse verloochent zich niet

12-09-2017 Sport Redactie

SCHIEDAM - Waren het de weersomstandigheden? Was het de druk van het grote publiek? Heerste er in Kethel ter hoogte van de Jacobuskerk een tijdelijk verhoogde seismologische activiteit?

In ieder geval bleek Esmee Gerritsen de enige deelnemer aan het NK Tonnetjesteken die er in slaagde ook daadwerkelijk het tonnetje 'te steken'. Geen van de andere 25 deelnemers, ook niet de kampioenen uit vervlogen tijden als Vincent Kerklaan en Michael Boudesteijn, slaagden daar dit jaar in.

Het collectieve falen om vanaf het rijdende karretje de stok door de ring te steken, verlaagde de amusementswaarde van het kampioenschap wel enigszins. Gerritsen, zeventien lentes jong, hoefde niet eens aan te treden in een finale om de titel in de wacht te slepen.

Daar tegenover stond het collectieve falen van de andere matadoren, amusementswaardetechnisch gezien dan. Zoals daar was wethouder Mario Stam, die als eerste deelde in de malaise. Lucky Mario slaagde er echter in het pak droog te houden door op miraculeuze wijze - onder het toeziend oog van collegabestuurder Cor Lamers - toch het tonnetje hoog te houden. De daaropvolgende deelnemers voldeden echter ruimschoots aan de eis van het publiek op leedvermaak. Ronduit stuitend was dat dit verwende publiek zelf wel de hele dag kon genieten van droog weer.

Zelfs klasbak Esmee hield het vege lijf niet droog: zoals het een waar kampioen betaamd toog zij ten tweedemale van de schans af, zich zo solidair betonend met al haar voorgangers. Schiedamse Esmee mocht daarop drijfnat de wisseltrofee in ontvangst nemen.

ps. Na plaatsing is het aantal deelnemers toegevoegd.



Gerelateerd