Kethel Spaland (zo) begint met een punt, KS (za) wint

06-10-2021 Sport Redactie


VOETBAL - De zondagvoetballers van Kethel Spaland zijn hun competitie begonnen met een gelijkspel. in de Derde Klasse A werd het zondag thuis tegen SEP 1-1.

Het was voor de voetballers van het sportdak de eerste wedstrijd van het seizoen, omdat ze vorige week vrij waren.

Hun collega's die op zaterdag spelen deden nog betere zaken. Dat team won met 3-5 van Vierpolders. Het was een bijzonder duel, met veel blessures aan de kant van Kethel Spaland (Sydney Kloos ging naar het ziekenhuis). Na de 1-0 van Vierpolders pakten de blauw-roden voor rust met 1-2 de voorsprong. Na de gelijkmaker werd het 2-3 en vervolgens ook 3-3. Daarna trok Kethel Spaland het duel naar zich toe, met in totaal drie goals van Remco Wuister en twee van Yuri Nooteboom.

HBSS nam het in Vlaardingen mt goed gevolg op tegen DVO'32. De Schiedammers wonnen de semiderby met 2-5, na een 1-1 ruststand. Naigy Klepke benutte twee keer een penalty.

Hermes-DVS en SVV namen het tegen elkaar op in de eerste echte derby van het seizoen in de Vierde Klasse G, met vier Schiedamse clubs.
Het werd een makkie voor het 'uitspelende' Hermes-DVS, dat ongeveer honderd meter moest lopen vanuit de eigen kantine. Het werd 0-5

PPSC won opnieuw. Nu werd het 2-0 tegen Pernis.

Excelsior´20 en Fc Maense waren wel aan elkaar gewaagd. Er werd maar liefst negen keer gescoord, waarbij de Schiedammers net de winst moesten laten aan de club van Vreelust in Rotterdam-West: 5-4, na een 1-2 ruststand. Maense mocht twee keer aanleggen vanaf elf meter. Lorenzo Pirau en Rens van Troost scoorden beiden twee keer voor de Schiedammers.Gerelateerd