Kelly Dulfer 'Rotterdams' sportvrouw van het jaar

11-02-2020 Sport Redactie


ROTTERDAM -  Kelly Dulfer is de sportvrouw van het jaar in de verkiezing van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Gisteravond werden de winnaars tijdens het ABN-Amro-toernooi bekendgemaakt en gehuldigd.

Zowel de vakjury als het publiek vonden Dulfer de meest opmerkelijke, zeg maar de beste sportster van Rotterdam en omstreken. De Schiedamse handbalster werd in Japan met Oranje wereldkampioen en was een belangrijke motor van de ploeg. Bijna 25.000 mensen stemden mee.

Dulfer ontbrak gisteravond op het feestje in Ahoy, wegens competitieverplichtingen in Duitsland. Ze speelt daar in Dortmund, bij BVB Dortmund Handball. Ze was niet de enige: ook sportman van het jaar Georginio Wijnaldum en sportploeg Sparta ontbraken tijdens de bekendmaking en huldiging. Dulfer werd met haar team eerder al Nederlands sportploeg van het jaar.

Er werden ook awards uitgereikt in de categorieën sportcoach, sportvrijwilliger, leukste club en sporttalent van Rotterdam-Rijnmond. Ook werd de ‘Meer dan Sport-award' uitgereikt. Henk Fraser werd beste sportcoach, Yael van Heemst  sprong eruit als sporttalent. De prijs voor Sportvrijwilliger van het jaar gaat naar Nicolien de Wit, actief bij handbalvereniging Feyenoord Handbal (voorheen Snelwiek).

De 'Meer dan Sport-award' is bedoeld voor een lokale held die via sport van bijzondere maatschappelijke betekenis is voor Rotterdammers. Winnaar werd Noel Soares Brazao, oprichter en eigenaar van kickboksschool Team Soares Brazão. Sinds dit jaar trainen wijkagenten uit Pendrecht en Zuidwijk mee met zijn lessen. Die geeft hij aan jonge kinderen. "Noël is een rolmodel voor de jongeren, voor hem draait alles om aandacht voor de jeugd en ervoor te zorgen dat zij goed terecht komen", aldus de jury. "De enthousiaste aanwezigheid van de wijkagenten zorgt ervoor dat politie benaderbaar wordt voor de jeugd. Noël traint samen met zijn team tevens kinderen met een beperking."

Als 'leukste kluppie' kwam  Abdel Kwan uit de bus. De taekwondo-club vormt in Rotterdam een spil in de wijk. "Maatschappelijke organisaties, welzijn, zorg, gemeente en bewoners weten de club te vinden voor samenwerking en als locatie waar iedereen welkom is. Naast de taekwondo-lessen zet de vereniging zich onder meer in voor huiswerkbegeleiding, bejaarden in een bejaardenhuis in de wijk en taal- en beweeglessen."Gerelateerd