Keemink wint, maar is wel uitgeschakeld

01-07-2015 Sport Redactie

BEACHVOLLEYBAL - In het WK beachvolleybal heeft Schiedammer Wessel Keemink maandagavond met zijn teamgenoot Sven Vismans gewonnen. De Nederlanders versloegen het duo Yakovlev/Kuleshov (Kazachstan) in drie sets.

De eerste set won het Nederlandse duo met 21-16, waarna de tweede set met 17-21 verloren ging. In de beslissende set trokken Keemink/Vismans met 16-14 aan het langste eind. De Nederlanders speelden hun partijen op de Dam in Amsterdam. Zij verloren de eerste en de tweede wedstrijd in de poule.

De winst in de derde en laatste poulewedstrijd betekende dat zij met opgeheven hoofd het toernooi kunnen verlaten. Van de twaalf poules plaatsen de nummers een en twee zich voor de laatste 32, aangevuld met de beste acht van de twaalf nummers drie. Drie van de vijf deelnemende Nederlandse herenteams hebben zich onder de laatste 32 weten te scharen, te weten favorieten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, alsook het tweetal Michiel van Dorsten/Steven van de Velde en het duo Robert Meeuwsen/Alexander Brouwer.Gerelateerd