Keemink verliest eerste wedstrijd op WK

27-06-2015 Sport Redactie

BEACHVOLLEYBAL - Schiedammer Wessel Keemink (links) en Aalsmeerder Sven Vismans hebben vanavond de eerste wedstrijd in hun poule J met 2-0 verloren.

Het Russische duo Semenov/Krasilnikov wist met afgetekende setwinsten te zegevieren: 21-12, 21-14. De andere partij in hun poule wonnen de Amerikanen Lucena en Brunner tegen het duo Yakovlev/Kuleshov uit Kazachstan. Het puntenverschil in deze wedstrijd was nog groter: 21-10, 21-14. Daarmee gaan de Amerikanen nu op kop in de poule, gevolgd door de Russen met het Nederlandse duo op de derde plaats. Op maandag 29 juni treden Keemink en Vismans om 19.00 uur in de hoofdstad aan tegen het Amerikaanse koploper. Volgens de ranglijst liggen er vooral kansen in de laatste poulewedstrijd, op dinsdag 30 juni om 20.00 uur tegen Yakovlev en Kuleshov, opnieuw op de Dam. Deze laatste partij zal live door de NOS worden uitgezonden.

Drie maanden geleden hadden Keemink en Vismans zich gekwalificeerd door de 'wildcard qualifier' in Lido Beach in Den Haag te winnen (zie de video met blije reacties na hun kwalificatie).Gerelateerd