Keemink en Nexus winnen sportprijzen

27-01-2023 Sport Redactie

(Vlnr) Mieke Ligtenberg (Bijzondere prestatie), ouders van Wessel Keemink (Sporter van het Jaar), wethouder Antoinette Laan, Celil Uyar (Talent van het Jaar), Nexus (Sportploeg van het Jaar); foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Wessel Keemink is de Schiedamse Sporter van het Jaar. De korfballers van Nexus waren volgens de jury en stemmers de sportploeg die in de stad dit jaar de meeste indruk achterliet.

De winnaars van de verkiezing werden vanavond tijdens een feestelijke avond op het complex van hockeyvereniging HC Schiedam bekendgemaakt.

Keemink heeft als volleyballer honderdvijftig interlands achter zijn naam staan. Met zijn team Karlovarsko werd hij kampioen van Tsjechië en haalde hij de 'final four'. De prijs werd uitgereikt door honkballer Aaron de Groot, de winnaar van deze prijs in 2021.

De korfballers van Nexus werden kampioen in de Derde Klasse G van het de competitie. Het team nam de prijs in ontvangst uit handen van sportwethouder Antoinette Laan.

Judoka Celil Uyar mocht de prijs voor Talent van het Jaar mee naar huis nemen. Uyar timmert hard aan de weg en is vorig jaar Nederlands kampioen geworden in de klasse -15jaar -46 kg. Sebastian Olsen, de winnaar van vorig jaar en clubgenoot, reikte de prijs uit.

Mieke Ligtenberg ontving de prijs voor de Bijzondere Prestatie 2022, een categorie waarvoor niet kon worden gestemd. De gemeente Schiedam spreekt hiermee haar waardering uit voor haar jarenlange inzet voor de Schiedamse Reddingsbrigade.Gerelateerd