Kansloze nederlaag eerste herenteam Scyedam

20-10-2019 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam ging gisteren flink onderuit tegen Klimaatgroep Stars. Tegen het team uit Harkstede werd een 2-8 nederlaag geleden.

Daardoor de doelstelling van Scyedam om dit seizoen bij de eerste drie in de competitie te eindigen, behoorlijk uit zicht is verdwenen. Pas na de pauze konden Nermin Smajic en Thomas Baart de stand een iets draaglijker aanzien geven. Martijn van der Heide bleef met lege handen.

In de openingswedstrijd bood Nermin Smajic redelijk weerstand tegen kopman Nathan van der Lee, maar tot meer dan eenmaal gamewinst leidde dit niet. Vervolgens leed Martijn van der Heide een regelmatige nederlaag tegen Colin Rengers. Thomas Baart was de eerste twee games volstrekt kansloos tegen Pim van Schaik. Daarna kwam hij goed terug, maar moest in de vijfde game nipt zijn meerdere erkennen. In het dubbelspel wisten Thomas Baart en Nermin Smajic niet meer dan een game te winnen tegen Nathan van der Lee en Colin Rengers. Martijn van der Heide kon alleen in de tweede game gelijke tred houden met Nathan van der Lee, dit leidde echter niet tot gamewinst. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 0-5.

Na de onderbreking speelde Nermin Smajic een zeer spannende eerste game tegen Pim van Schaik. Hij overleefde daarin tweemaal een gamepoint, maar kon toch de game binnenslepen. De volgende game ging naar Van Schaik, maar daarna zette Smajic orde op zaken en bezorgde de thuisclub het eerste punt. In de volgende wedstrijd maakte Thomas Baart het Colin Rengers alleen in de derde game lastig. Zijn enige gamepoint wist hij echter niet te verzilveren, waardoor de winst in de partij alsnog naar Rengers ging. De eerste game wist Martijn van der Heide nog wel te winnen tegen Pim van Schaik, daarmee was echter zijn kruit verschoten en boekte Van Schaik zijn tweede overwinning. Thomas Baart boekte vervolgens een verrassend eenvoudige zege in drie games op Nathan van der Lee. In de afsluitende partij kon Nermin Smajic de eerste twee games Colin Rengers aardig partij geven, in de derde en vierde game was Rengers echter veel te sterk. Hiermee kwam de 2-8 eindstand op het scorebord. Jeroen Bastiaansen kwam zaterdag niet in actie.
Gerelateerd