Kampioenschap gloort voor VST

21-01-2018 Sport Redactie

Rob Clerc won van Alexander Bulatov

DAMMEN - Van Stigt Thans blijft het geweldig goed doen in de nationale damcompetitie. Ook na de wedstrijd tegen het sterke Denk en Zet Culemborg is het team nog ongeslagen.

De Schiedamse dammers hadden best wat opgezien tegen de wedstrijd tegen Culemborg. Op volle sterkte is dat team gemiddeld drie ELO-punten sterker. Vandaag trad het evenwel aan zonder de grootmeesters Jean Marc Ndjofang en Pim Meurs. Dat scheelde.

De Schiedamse topspelers Gantwarg, Heusdens en Clerc versloegen hun tegenstander resoluut. Daar wist Culemborg niets tegenover te stellen.

Rob Clerc rommelde grootmeester Alexander Bulatov van het bord. Nog tijdenlang na de partij zat de Wit-Russische speler verslagen achter het bord naar de oorzaak van deze ongedachte ramp te zoeken. Ook Gantwarg had een goede dag met een grote vis. Hij mocht tegen internationaal meester Sven Winkel. In een stand met aanval versus omsingeling werd Winkel verrast door een venijnige finesse, die hem dwong een ongewenste voorpost te accepteren. Deze werd er binnen vier zetten vanaf gecombineerd. Ron Heusdens kreeg een flankspelpositie met wederzijds een voorpost op het bord. Beiden voorposten gingen er vanaf. Echter de schijvenverdeling van de Schiedammer was veel beter. Eigenlijk vanzelf werd de tegenstander daarna van het bord gezet. Een dure spectaculaire winnende combinatie werd daarbij gelaten voor wat het was. Ook Jitse Slump won zijn partij.

Zodoende werd het 14-6 voor VST. Het team staat nu op achttien uit negen, twee punten meer dan regerend landskampioen Hijken. En de volgende wedstrijd moet tegen... Hijken.

Overigens doet niet alleen VST 1 het zeer goed. VST 2 is al praktisch kampioen, eveneens met achttien uit negen op twee achtervolgers. Het derde team won met 15-5 van Middelburg.Gerelateerd