Juventusheren winnen van directe concurrent

• Redactie
  • 15-01-2017

BASKETBAL - Juventus trad gisteren in de basketbalcompetitie thuis aan tegen de directe concurrentie, LUSV. Met een gelijk aantal punten en een wedstrijd meer gespeeld, ging het om de zesde plaats in de herencompetitie. Uit werd nog verloren met 76-58.

Juventus ging goed van start. Met snelle aanvallen werd er makkelijk gescoord en stond het in de vierde minuut 10-4. Langzaam bouwde het team de voorsprong uit en was het in het eerste kwart 27-17. In het tweede kwart verzuimde Juventus de wedstrijd op slot te gooien. Vooral in de verdediging ging het vaak mis, waardoor LUSV makkelijk kon scoren. Uiteindelijk werd het kwart afgesloten met een 25-25 score, waardoor de tien punten voorsprong bleef staan.

In het derde kwart ging Juventus vliegend van start. De verdediging ging op slot. LUSV kon geen gaten meer vinden voor makkelijke punten en Juventus kon dat wel doen met snelle breaks.

Bij 80-60 leek de wedstrijd definitief beslist. Via 93-69 kwam de honderdpuntengrens in zicht. Maar dat Juventusaanval haperde, LUSV drong nog even aan en kwam terug tot 93 – 80. Het was echter te laat. Juventus scoorde nog een paar keer en trok de wedstrijd over de streep. Eindstand 97-83.

De komende weken zijn er nog drie uitwedstrijden tegen de nummers twee, drie en vier in de competitie. Die worden beslissend. Juventus zal punten moeten pakken om de playoffs veilig te stellen.