Juventus walst over Rotterdam-Zuid heen

• 29-01-2017

BASKETBAL - Juventus trad in de basketbalcompetitie aan tegen Rotterdam-Zuid. Het team van Michel Baas en Peter Snel had nog vers in het geheugen hoe er uit onnodig werd verloren (68-66) en was gebrand op een revanche.

De eerste vier minuten van de wedstrijd gingen nog gelijk op 13-10. Daarna kwam Juventus op gang. Lesley dos Santos startte met twee snelle breaks de machine die op volle snelheid kwam met Kevin Rajic en Rob van der Bosch (samen 18 punten). Rotterdam-Zuid kon het tempo niet bijbenen en scoorde nog slechts 2 punten. Het eerste kwart werd afgesloten met 40-12, waarna de wedstrijd eigenlijk gespeeld was.

In het tweede kwart kon Juventus het hoge niveau van het eerste kwart niet volhouden. Hoewel ook dit deel van de wedstrijd winnend werd afgesloten (29-18), werden er veel onnodige fouten gemaakt en was de scherpte uit het spel. De rust werd bereikt met een 69-30 voorsprong.

In het derde kwart werd er door Juventus strakker verdedigd. Rotterdam-Zuid kwam niet verder dan 9 punten. Manuel Parreira schoot zijn vierde driepunter (4 uit 5) en het derde kwart werd afgesloten met 91-35.

In het vierde kwart werd de motor nog een keer vol aangezet. Rotterdam-Zuid was moe gespeeld en snakte naar het einde van de wedstrijd. Juventus, op jacht naar het 100ste punt, kon vrij op de break lopen. Toch duurde het nog 4 punten voor het 100ste er was. Juventus bleef sterk verdedigen en breaklopen, waardoor uiteindelijk 121-53 de eindstand werd.

Hierdoor komt Juventus in de positieve cijfers +48, hetgeen van belang kan zijn voor de vijfde plaats in de rangschikking. Vijf teams zijn nog in de strijd om die positie. Zondag volgt de belangrijke wedstrijd tegen Cangeroes, dat al zeker is van de play-offs.