Juventus vergeet monsterscore

• 14-02-2017
BASKETBAL - Juventus Heren 1 maakte in de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen B.O.B Heren 1 het verschil in het eerste kwart. De Schiedamse basketballers, nog geprikkeld na de afstraffing van vorige week, gingen in de eerste minuten van de wedstrijd als een raket.

Binnen zes minuten was de stand maar liefst 26-2; de overwinning was binnen en die leek daverend te gaan worden. Uiteindelijk werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 31-10.

Tot de vijfde minuut in het tweede kwart drukte Juventus in het zelfde tempo door. Bij een stand van 39-13 begon de machine te haperen. B.O.B. kwam op gang en nam bij vlagen het initiatief over. Het tweede kwart werd nipt gewonnen met 18-15, wat de stand op 49-25 bracht.

Normaal gesproken is de wedstrijd wel gespeeld en kan er rustig doorgescoord worden. B.O.B. had echter het lef zich niet bij het verlies neer te leggen en vocht terug. Met snel spel werd de verdediging van Juventus bij vlagen zoek gespeeld. Op dat moment stond een Schiedamse overwinning allerminst vast. Twee technische fouten van de center zaten B.O.B. echter in de weg. Het tempo van scoren stokte: het derde kwart ging nipt naar B.O.B – 27-23 – en de wedstrijd was gestreden.

Met een stand van 50-78 zou Juventus de wedstrijd niet meer uit handen geven. Met enkele snelle breaks werd het 52-86. Juventus geloofde het verder wel en B.O.B. werd de laatste punten en minuten gegund. Met een stand van 95-77 moet de conclusie wel zijn dat het verschil werd gemaakt in het eerste kwart. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en vergat Juventus door te drukken.