Judoka's SI na anderhalf jaar weer op tatami

• Redactie
  • 05-09-2021

V.l.n.r.: coach Dimitri van der Hoeven, Sebastian Olsen, Mads-Emil Olsen, Justin Droppert, Juwen Leite, Kayra Uyar, coach Arthur den Hamer; foto: SI

JUDO - Na anderhalf jaar zonder toernooien kon er gisteren door de judoka's van Sportinstituut Schiedam 'eindelijk' weer gestreden worden op de tatami. Voor de judoka’s -18 jaar stond het Zuid-Hollandskampioenschap op het programma.

In Dordrecht kwamen zij meteen goed voor de dag. Maar liefst vijf behaalden er een podiumplaats en plaatsten zich daarmee tevens voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar, over twee weken in Den Haag.

Mads-Emil Olsen werd kampioen bij de heren -66 kg en broer Sebastian Olsen won eveneens goud, in de klasse -46 kg. Zilver was er voor Kayra Uyar in de klasse -55 kg. Justin Droppert pakte het brons in de -60 kg en Juwen Leite deed dat in de -50 kg. Dylan Jansen (-73 kg) en Lieke Breedveld (-70 kg) waren ook dichtbij een podiumplaats, maar verloren de strijd om het brons.