Jammerlijk verlies voor Nexus

17-10-2021 Sport Redactie/Nexus

Typerend beeld van de wedstrijd: Nexus (Kim Majoor) wordt fel op de huid gezeten; foto: Nexus


KORFBAL - Na de onnodige verliespartij en een zwaarbevochten gelijkspel van de afgelopen twee weken, stond voor Nexus de streekderby tegen Thor op het programma. Een ploeg waar Nexus het traditioneel lastig tegen heeft en deze ontmoeting was het niet anders.

De beide teams ontliepen elkaar qua score niet veel, zo kon er gerust worden met een 8-8 stand. Na rust was het eerst Nexus dat uitliep, maar Thor knokte zich knap terug. In de knotsgekke eindfase - Nexus lijkt er inmiddels een patent op te hebben- was het Thor die in de slotsecondes de punten voor de Schiedamse neuzen weg wist te kapen (13-12).

De wedstrijd begon met een half uur vertraging aangezien de door de bond aangewezen scheidsrechter zich in de warming-up blesseerde. Door de aanwezigheid van een bondsscheidsrechter van de thuisspelende ploeg kon de wedstrijd alsnog van start gaan. De wedstrijd begon direct fel, waarbij beide ploegen goed uit de startblokken kwamen. Het werd ook al snel duidelijk dat de beide teams de fysieke duels niet uit de weggingen. Dit, in combinatie met het achter-verdedigen - en daarmee vertragende spel - van Thor, leverde een zeer stroef en onaantrekkelijk wedstrijdbeeld op. Thor nam in deze beginfase de eerste voorsprong, maar het verschil werd niet groter dan twee doelpunten. Nexus kwam in deze fase, door te weinig beweging, niet goed in het spel en leed hierdoor te veel onnodig balverlies. Doordat ook Thor de sterren niet van de hemel speelde, bleven beide teams in elkaars kielzog. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 8-8. 

Nexus kwam goed uit de kleedkamer en wist zo in het begin van de tweede helft het eerst een gaatje van twee doelpunten te slaan. Het vasthouden van de voorsprong bleek moeilijk. Thor knokte zich knap terug in de wedstrijd (10-10). Nexus had in deze periode weinig rebounds, waardoor Thor zijn spelletje veel kon herhalen. Dit noopte Nexuscoach Mario Bernard ertoe om enkele wissels door te voeren, om zo het spel van Thor te kunnen doorbreken.

Ondanks de goede invalbeurt van de sterk reboundende Stefan Bohm was het toch weer Thor dat op voorsprong wist te komen. Echt sprankelend was het vandaag allemaal niet, de almaar schaarser vallende doelpunten zorgden wel voor een flinke portie spanning in de wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok was het nog niet te voorspellen wie er met de punten vandoor zou gaan. De tussenstand was inmiddels blijven steken op 11-11. Er volgde een uitermate spannende eindfase toen ook de factor tijd ging meespelen. In die slotfase was het allereerst Thor dat de winst binnen leek te schieten middels een afstandsschot (12-11). Vervolgens schoot Juliette van Schie Nexus weer op gelijke hoogte door van afstand de korf te vinden. Thor kreeg nog één kans om er met de volle buit vandoor te gaan. Het moet gezegd: de thuisclub speelde dit goed uit, want met een spatzuivere afstandstreffer pakte Thor de overwinning (13-12).

Coach Bernard na afloop: “We wisten op voorhand dat het een lastige pot zou worden, we speelden op sommige momenten te statisch en kozen dan te snel voor het schot. We nemen het verlies en richten onze blik op volgende week; dan komt de gedoodverfde kampioenskandidaat Badhoevedorp op bezoek.”Gerelateerd