Indrukwekkend begin handbaldames

• 25-07-2021

HANDBAL - "Indrukwekkend begin Oranje op spelen", zo kopt de website Handbal Inside. Het Nederlandse vrouwenhandbalteam won - met Kelly Dulfer in de gelederen - de eerste wedstrijd op de olympisch toernee met 32-21.

"Nederland had zich bijna geen betere start op de Olympische Spelen in Tokio kunnen wensen", aldus de gespecialiseerde website. "Tegen thuisland Japan is niet alleen gewonnen maar deed de nationale ploeg ook aan klantenbinding."

Al na negen minuten bij 8-2, met vijf treffers uit vijf kansen van Lois Abbingh, vond de tegenstander het nodig een time-out aan te vragen. Vijf minuten later, met bijna een kwartier op de klok, miste Nederland zijn eerste kans. Aanvallend en verdedigend stond het goed bij Oranje, dat na een 18-10 ruststand kon uitlopen naar 25-15 en tenslotte de eindstand.

Dulfer scoorde drie keer, Lois Abbingh zeven keer.