HZP verliest opnieuw

25-11-2018 Sport Redactie

Van Zessen en Groeneweg: beiden remise


SCHAKEN - HZP Schiedam verloor vrijdagavond zijn wedstrijd van Overschie 2.

Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren, vatten de Schiedammers toch vol goede moed de reis naar Overschie aan. Een zogenaamde vierpuntenwedstrijd, immers de ploeg van Overschie is op papier de zwakste deelnemer in de klasse 1A. Er moest dus gewonnen worden.

Daniël van Loenen aan bord 2 kwam vrij vlot in een potremisestelling terecht, ½-½. Frans Groeneweg (bord 5) en Theo van Zessen (bord 6) volgden dit voorbeeld 1½-1½. Aan bord 7 voltrok zich een klein drama, Hans Schrumpf liet zich in een veelbelovende positie plots mat zetten, 2½-1½. Aan bord 8 verloor Daan van Loenen twee pionnen en kwam dit euvel niet meer te boven, 3½-1½. Aan bord 3 kwam Aad Juijn in verloren stand met remise erg goed weg, 4-2. Aan bord 4 kwam Arjan Schouteren ook niet verder dan remise, 4½-2½. De spreekwoordelijke eer werd aan bord een nog gered door onze Fide-meester John van Baarle, die als enige Schiedammer zijn partij fraai in winst wist om te zetten, 4½-3½.

Na deze derde nederlaag op rij staat HZP Schiedam op de één na laatste plek. Er degraderen twee teams en er zijn nog vier wedstrijden te gaan.

 Gerelateerd