HZP veegt HIA van tafel

24-11-2017 Sport Redactie

SCHAKEN - Het Zwarte Paard won zijn competitiewedstrijd tegen HIA met ruim verschil.

De schakers uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam op bezoek bij de schakers uit de Gorzen. HZP-teamleider Fidemeester John van Baarle kon bogen op de complete basis.

Frans Groeneweg aan bord 5 stond al snel in de wedstrijd iets minder, maar zag zijn tegenstander het remisevoorstel aanvaarden, ½-½. Daarna kwamen de punten vrij snel binnen bij de Schiedammers: aan bord 7 profiteerde Cees Verhagen optimaal van zijn tegenstanders slechte ontwikkeling, 1½-½. Aad Juijn had aan bord 3 een kwaliteit veroverd en tikte de partij rustig uit, 2½-½. Daarna was het de beurt aan John van Baarle om aan bord 1 zijn tegenstander ogenschijnlijk gemakkelijk van het bord te zetten: 3½-½.

Andries Schukking kan dit seizoen de vorm niet vinden en kwam deze keer in een verloren eindspel terecht, 3½-1½. Voorzitter Theo van Zessen kwam aan bord 4 een pionnetje voor, helaas bleek dit niet genoeg voor de winst, 4-2. Aan bord 2 wist Daniël van Loenen er een uitermate spannende partij van te maken, door de complicaties kwam de tegenstander in tijdnood en uiteindelijk ging deze in verloren stelling door zijn vlag, 5-2. Aan bord 8 speelde Daan van Loenen (sr.) een strategische partij welke laat op de avond in remise verzandde, 5½-2½.

Door deze overwinning hebben de schakers uit de Gorzen de lagere regionen in het klassement verlaten; ze zijn nu opgeklommen naar de middenmoot van de 1e klasse A.Gerelateerd