HZP start competitie met nipte nederlaag

07-10-2018 Sport Redactie

Arjan Schouteren (l): uitstekend debuut


SCHIEDAM - De schakers van HZP Schiedam zijn hun competitie getart met een nederlaag. In Oude-Tonge verloren ze van SOF/DZP.

Met twee nieuwe gezichten in de basis (Arjan Schouteren en Hans Schrumpf) kon Het Zwarte Paard het net niet bolwerken tegen het sterke SOF/DZP. Na een spannend duel werd met de kleinstmogelijke cijfers verloren 4½-3½.

Aad Juijn nam aan bord 3 vroeg op de avond genoegen met remise, ½-½. Aan bord 7 werd debutant Hans Schrumpf volledig overklast door zijn sterke tegenstander, 1½-½. Onze andere debutant Arjan Schouteren (bord 4) overspeelde zijn sterkere opponent volledig en won in een strakke aanval, 1½-1½. Aan bord 5 verloor Frans Groeneweg een pion en kwam dit euvel niet meer te boven, 2½-1½.

Aan het eerste bord kende onze meester John van Baarle geen problemen en schoof de partij vrij eenvoudig naar winst, 2½-2½. Aan bord 8 ging Daan van Loenen in een waar offerspektakel ten onder, 2½-3½. Daniël van Loenen trok aan bord 2 na een fraaie combinatie de stand weer gelijk, 3½-3½. Voorzitter Theo van Zessen had als laatste speler het lot van het team in handen. Na lange tijd een pion voorsprong te hebben genoten wist de tegenstander het initiatief over te nemen, in een zeer lastige stelling en geteisterd door tijdnood ging van Zessen toch nog ten onder. Eindstand: 4½-3½.
Gerelateerd