HZP Schiedam speelt in slotronde gelijk tegen topper

08-04-2018 Sport Redactie

SCHAKEN - Het Zwart Paard (HZP) Schiedam speelde vrijdag gelijk tegen Barendrecht/IJsselmonde, gedeelde koploper in de schaakcompetitie in de Eerste Klasse A.

In de laatste speelronde van seizoen 2017/2018 ronde stond er voor de Schiedammers niets meer op het spel. Degradatie was eerder al afgewend, maar het seizoen verloopt eigenlijk tegenvallend voor HZP.

Dat de Schiedammers wel kunnen schaken bleek uit het gelijke spel tegen de ploeg 'van zuid', die daarmee hun titelaspiraties zagen verdampen. Mede door deze uitslag werd het team van Spijkenisse kampioen van de Eerste Klasse A.

Twee partijen werden op verzoek van de tegenstander twee weken eerder vooruit gespeeld. Cees Verhagen won op knappe wijze van zijn op papier sterkere tegenstander, terwijl voorzitter Theo van Zessen aan bord 7 na een blunder de eer moest laten aan zijn opponent. Tussenstand 1-1. Op de speelavond zelf kwam Frans Groeneweg aan bord 5 al vlot remise overeen, 1½-1½. Aan bord 3 en bord 4 volgden Aad Juijn en Daniël van Loenen dit voorbeeld, 2½-2½. Andries Schukking moest aan bord 6, na een wild west partij, zijn meerdere erkennen in zijn op papier veel sterkere tegenstander, 3½-2½. Aan bord 1 speelde ons boegbeeld en teamleider Fide-meester John van Baarle de sterkste speler van Barendrecht/IJsselmonde op instructieve wijze van het bord, 3½-3½. Aan bord 8 herrees Daan van Loenen uit de spreekwoordelijke as: na verloren te hebben gestaan wist Van Loenen er nog een venijnig slotoffensief uit te persen. Dit offensief leidde zelf tot een gewonnen stelling, maar mede door de hoge tijdnood waarin Van Loenen zich bevond vond hij remise welletjes, en bepaalde hiermee de eindstand op 4-4.

FM John van Baarle: winst aan bord 1…
Gerelateerd