Hoop gloort, maar Scyedam verliest

24-02-2019 Sport Redactie


TAFELTENNIS - Even gloorde er hoop dat de heren van Scyedam de laatste plaats in de eredivisie achter zich konden laten, door een overwinning op Avanti. Na een 2-0 voorsprong stokte echter de dadendrang en ging de tegenstander uit Hazerswoude-Dorp alsnog met een 2-4 overwinning aan de haal.

De eerste game van de openingswedstrijd tussen Thomas Baart en Frank Hollak ging volstrekt gelijk op, maar uiteindelijk sleepte Baart de game nipt binnen. De volgende twee games gingen met duidelijke cijfers naar Hollak. Met 1-5 in de vierde game leek Hollak op de overwinning af te stevenen, maar Baart knokte zich terug en wist alsnog een vijfde game af te dwingen. In die beslissende game kwam Baart op 9-5 voor, maar ditmaal was het Hollak die terug vocht en die zelfs tweemaal op matchpoint kwam. Baart hield de spanning onder controle en sleepte alsnog de partij binnen.

In de volgende wedstrijd kwam Emanuel Martins Ferreira in de eerste game op een 10-6 voorsprong, maar Steffen Greup kwam terug op gelijke hoogte. Verder liet Martins Ferreira het niet komen. De tweede game ging daarna met duidelijke cijfers naar Greup, Martins Ferreira was vervolgens de baas in de derde game. Het vierde spel ging gelijk op en na een matchpoint voor beide spelers, ging de wedstrijd naar Martins Ferreira. Dat bracht hoop op de gezichten van de Schiedammers om de laatste plaats over te kunnen doen aan Hercules. Avanti stond en staat daar met ruime afstand een plaatsje boven.

Jeroen Bastiaansen verloor in de derde wedstrijd de eerste game van Vincent Blom, maar kwam prima terug met gamewinst in de tweede en derde game. In de vierde en vijfde game kwam Blom beter in de wedstrijd en wist het eerste tegenpunt binnen te halen, waardoor de stand bij de pauze op 2‑1 kwam.

Na de onderbreking verloor Thomas Baart de eerste game van Steffen Greup, maar zette vervolgens de stand weer recht. De derde game was weer voor Greup, waarna de vierde game lang gelijk op ging. Uiteindelijk trok Greup aan het langste eind.

In zijn wedstrijd tegen Frank Hollak had Jeroen Bastiaansen weinig in te brengen, waardoor de bezoekers voor het eerst op voorsprong kwamen. In de afsluitende partij kwam Emanuel Martins Ferreira op een 0-2 achterstand in games. Hij kwam daarna echter beter in de wedstrijd, waardoor hij een vijfde game wist af te dwingen. In de beslissende game liep Blom al snel uit en stelde hij de overwinning veilig.Gerelateerd