Honkballers winnen drie keer in week

29-05-2017 Sport Redactie

HONKBAL - De honkballers van SV&HV Schiedam hebben de slag te pakken. Gisteren wonnen zij van Jeka, de derde winstpartij binnen een week.

In Breda opende Stephen Sluis het bal met een honkslag in de eerste inning. Zijn voorbeeld werd door zijn teamgenoten gevolgd en voor de Jeka-spelers twee keer met hun ogen konden knipperen stond het 0-5. Een slagbeurt later stond het 1-6.

Via 1-8 in de vierde inning bracht Jeka pitcher Kyron Pattché in, en met hem hadden de Schiedammers het moeilijk. Voor het eerst konden de eerste drie slagmensen direct weer naar de kant en voor Jeka brak de beste slagbeurt aan: 4-9.

Ondanks het sterke werpen van Pattché lukte het Schiedam weer uit te lopen in de zevende inning. Dario Spruit Bleeker sloeg Lennard Bol, die zichzelf op het eerste honk geslagen had, binnen (4-10). Jeka rook echter bloed en kwam met een driehonkslag en ondanks een slagman die werd uitgetikt kon het 6-10 maken.

Het werd een zenuwslopend laatste deel van de wedstrijd. Schiedam kwam niet meer aan scoren toe. Jeka kreeg in de achtste inning twee man op de honken maar scoorde ook niet meer.

Eerder deze week won Schiedam van EuroStars2 en De Hazenkamp. Of het team kan meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst blijkt de komende weken tot de zomerstop.Gerelateerd