Honkballers verliezen finale

15-10-2018 Sport Redactie

Foto: Judith Droog

HONKBAL - SV&HV Schiedam is er niet in geslaagd om nog een prijs in de wacht te slepen. Na het behalen van het kampioenschap in de Eerste Klasse B, moest de honkbalploeg het afleggen tegen HCAW. De kampioen van de Eerste Klasse A won afgelopen zaterdag op het complex van Hoofddorp Pioniers met ruime cijfers: 10-0. De Bussumers mogen zich daarom Nederlands Kampioen Wedstrijdsport 2018 noemen.

De Schiedammers kwamen eigenlijk nooit in de wedstrijd. Gelijk al in de eerste inning nam HCAW een 3-0 voorsprong. En deze voorsprong werd gedurende de wedstrijd alleen maar groter, mede door twee homeruns. De slagploeg van coach Gershwin Hernandez kon daar aanvallend maar weinig tegenover stellen. Tegen de sterke pitcher van HCAW produceerden de Schiedamse honkballers slechts vier honkslagen. Deze honkslagen vielen te verdeeld over de wedstrijd om te kunnen scoren.

Volgend jaar speelt SV&HV Schiedam in de nieuwe Topklasse, die gevormd wordt door de eerste zes ploegen van beide eerste klassen.Gerelateerd