Honderd voetballende meisjes bij PPSC

11-04-2018 Sport Redactie

De dames van MO13-2 met Sara in het midden; foto: PPSC

SCHIEDAM - De Schiedamse voetbalclub PPSC bewijst dat meisjes- en damesvoetbal rap aan populariteit wint. De club verwelkomde het honderdste vrouwelijk lid.

De dertienjarige Sara Meral was even van slag toen zij dinsdagavond, vlak voor de training, door PPSC-penningmeester Monique Bronwasser in het zonnetje werd gezet. Enige tijd geleden kon de Schiedamse voetbalvereniging Sara als het honderdste meisje  inschrijven. Voor de familiaire club in het Beatrixpark een mooi moment om even bij stil te staan.
 
Zes jaar geleden startte PPSC met meisjesvoetbal en inmiddels spelen zeven meisjesteams in diverse leeftijdscategorieën hun competitiewedstrijden. En om de groei van het jeugdvoetbal op te vangen, wordt het sportcomplex van PPSC deze zomer uitgebreid met een nieuw kunstgrasveld.

Sara Meral was verguld met het trainingspak, de sporttas en een voetbal, alle voorzien van haar naam en het cijfer 100. Na de foto’s stortte zij zich met haar teamgenootjes uit MO13-2 enthousiast op de trainingsoefeningen. Want zaterdagochtend wacht een meisjesteam uit Rotterdam-IJsselmonde.

Gerelateerd