Categorieën

Service

Hockeyselectie EK bekend na 'Schiedam'

Hockeyselectie EK bekend na 'Schiedam'
Sport

Hockeyselectie EK bekend na 'Schiedam'

  • Redactie
  • 26-07-2017
  • Sport
Hockeyselectie EK bekend na 'Schiedam'
SCHIEDAM - Hockeybondscoach Alyson Annan hakt aanstaande zaterdag en zondag knopen door over haar selectie voor het Europees Kampioenschap. Maandag maakt zij haar keus bekend, na de wedstrijden tegen België in Schiedam.

Dit weekend wordt de Rabo Super Serie-wedstrijden gespeeld, in het nieuwe stadion van HCS. Interlands zijn een primeur voor de fusieclub, ontstaan na samengaan van Spirit en Asvion.

Tegen België wil de bondscoach twee verschillende teams het veld insturen. De kans is groot dat Lidewij Welten en Kelly Jonker bij de achttien selectiespeelsters horen voor het EK in Amsterdam, van 18 tot 27 augustus. Waarschijnlijk wordt pas later de knoop doorgehakt of zij daadwerkelijk klaar zijn voor het EK of vervangen moeten worden door één van de drie reservespeelsters, die Annan ook maandag bekendmaakt.

Annan wil de verwachtingen temperen rondom de twee speelsters die de afgelopen tijd hebben gerevalideerd en afgelopen week pas weer zijn aangesloten bij de trainingsgroep van de Oranje Dames. Jonker raakte in februari geblesseerd en speelde in januari in Spanje haar laatste wedstrijd in oranje. Ook Welten hockeyde lang niet.

Naast Welten en Jonker zijn voor het EK ook nog enkele andere speelsters in de race, die geen onderdeel waren van de selectie van de Hockey World League in Brussel. Maandag tijdens een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje kwamen Margot Zuidhof, Valerie Magis, Sanne Koolen, Lisanne de Lange, Maxime Kerstholt en keepster Julia Remmerswaal in actie.