Het Zwarte Paard haalt uit

30-10-2015 Sport Redactie

SCHAKEN - De schakers van Het Zwarte Paard haalde deze week flink uit. Tegen schaakvereniging Krimpen aan den IJssel werd het maandag 6-2.

Op voorhand mocht, op basis van de gemiddelde ratingsterkte, verwacht worden dat de wedstrijd in Schiedams voordeel zou worden beslist.
De wedstrijd ontrolde zich dit keer conform verwachting, ook al constateerde Daniël van Loenen al vroeg in de avond dat uit zijn stelling niet veel te halen was en hij zich tevreden moest stellen met remise ½-½. Kort hierna scoorde Alex Kapitonenko een vol punt, nadat hij zijn tegenstander compleet overspeeld had 1½-½.

Kopman en Fide Meester John van Baarle stuitte op hevig verzet van zijn sterke tegenstander. Van Baarle vond geen winstplan en de heren besloten tot remise 2-1. Voorzitter Theo van Zessen toverde een alles vernietigende koningsaanval uit de hoge hoed en liet zijn tegenstander kansloos 3-1. Aad Juijn speelde eveneens van meet af aan op koningsaanval en slaagde erin de vijandelijke koning in een matnet te vangen 4-1. Andries Schukking wist in een hectische partij met wisselende kansen naar een gewonnen staand eindspel af te wikkelen 5-1.

Frans Groeneweg stuitte op taaie weerstand van zijn vrouwelijke opponent, uiteindelijk wist Groeneweg het eindspel winnend naar zijn hand te zetten 6-1. David van der Mast tenslotte, die ziekig aan het bord verscheen, kwam niet goed in de wedstrijd. Zijn tegenstander daarentegen ging er fris in met een stukoffer, hetgeen uiteindelijk leidde tot opgave van de topscorer van vorig seizoen. Eindstand 6-2.Gerelateerd