Hermes wint van Salland en Statham breek record

14-07-2019 Sport Redactie

Foto: Hermes Lijf

CRICKET - Nadat door de regenachtige ochtend de wedstrijd van Hermes-DVS tegen Salland op Harga een half uurtje later was begonnen, vielen de wickets van de bezoekers met regelmaat. Alleen Pollus, de wicketkeeper uit Overijssel, hield lang stand en maakte 57 runs. Salland kwam niet verder dan 113 runs. Hermes-DVS maakte dit totaal voor het verlies van slechts vier wickets (119.4.29).

Uitblinker als bowler was Olivier Elenbaas die met 4 wicket voor maar 10 runs in 8 overs zeer zuinig was. De andere wickets werden mooi verdeeld onder de Schiedamse bowlers. Na de lunch mochten de Hermes-batsmen het bescheiden totaal van de middenmotor uit het Oosten van het land gaan maken. Dat ging niet vanzelf…de openers zaten snel weer aan de kant en uiteindelijk hebben Shoaib Minhas en Khurram Shahzad (31 not out) het totaal samen binnen getikt. Ruim binnen de overs en op de laatste bal die Hermes nodig bleek te hebben voor de winst knalde Shoaib met een zes door de halve century: 51 runs not out. Hermes blijft aan kop meedoen voor de zo gewenste promotie en wint ruim voor verlies van 4 wickets.

Mooi moment was na de wedstrijd toen Nick Statham (oud-captain en Nederlands oud-international) werd gehuldigd. Met zijn zestien runs van vandaag heeft hij het clubrecord voor de meeste runs in het eerste van Hermes-DVS van cricketlegende Manus Stolk gebroken. Met 11.781 runs is hij nu de recordhouder. Nick kreeg een straatnaambord aangeboden met daarop “Nick A. Statham End“ en hij mag kiezen welke zijde van het hoofdveld die naam gaat dragen.