Hermes wint van Quick dankzij Braat

02-08-2020 Sport Redactie/Schiedammer Online

Sebastiaan Braat


CRICKET - Hermes-DVS speelde vandaag op Harga Schiedam tegen Quick Haag. Hermes - Quick is een aloud affiche voor altijd mooie potjes, en dat kwam vandaag weer uit. Daarbij trok Hermes na een spannend slot vooral dankzij man of the match Sebastiaan Braat aan het langste eind.

Hermes begon met bowlen en hield Quick strak op 3 runs per over. Quick verloor weinig wickets en kon daarom nog snel wat extra runs slaan in de laatste overs. De Hagenaars kwamen na hun vijftig overs op 187 runs voor zes wickets.

Hermes ging op jacht naar dit totaal, maar verloor heel snel 6 wickets. Skipper Sebastiaan Braat zorgde alsnog voor Schiedamse hoop. Hij bracht het totaal op niveau in partnerships met Olivier Elenbaas, Numair Roy en Davey Verweij.  

Op 151 viel het negende wicket, dat van Davey Verweij, met Sebastiaan Braat toen op een score van 72. Met nog 37 runs te gaan voor de winst toonden Braat en de nummer 11 Shazeem Chaudry over stalen zenuwen te beschikken.

'Sabba' heeft in de batting-innings van de blauwhemden bijna zelfstandig het team naar de overwinning getrokken met zijn 111 not out. Gerelateerd