Hermes-DVS wint Schiedamse derby van SVV

• 16-02-2019

VOETBAL - Op een zonnig Harga speelden de buren tegen elkaar. Het werd geen beste wedstrijd, maar strijd was er wel.

Hermes-DVS voerde de regie vanaf het begin van de wedstrijd - en hield die ook, nagenoeg de gehele eerste helft. Tot veel kansen kwam het echter niet. Kort voor rust wisten de blauwhemden het overwicht toch om te zetten in een echte voorsprong. Een mooie aanval werd goed afgerond door Etson Galong. Vlak voor het rustsignaal tikte Pim van den Berg beheerst de 2-0 achter de SVV-goalie.

Hermes kwam na rust goed uit de startblokken. Wilson de Barros miste een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. SVV bleef erin geloven en scoorde de aansluitingstreffer. Dat gaf de groenroden vleugels, Hermes-DVS dreigde de wedstrijd uit handen te geven. Het was Wilson de Barros die met twee goals de thuisclub weer op een comfortabele marge zette, 4-1. Door een klutsgoal scoorde SVV nog de 4-2, maar de overwinning van Hermes-DVS kwam niet meer in gevaar.

De eerstvolgende thuiswedstrijd speelt Hermes-DVS op het nieuwe complex.